fredag 29 januari 2010

Pigluxation och pyssel

Idag har vi pysslat. Målat med de fina färgerna mamma köpte. Elfa passade på att öppna sin kalaspresent som var en jättestor pärlplatta. Den är ännu inte klar utan lever ett farligt liv ovanpå micron i väntan på att färdigställas.

Fríða älskade verkligen att smeta med färgerna. Med stor pensel, den enda mamma hade hemma, målades det både på pappret kroppen och bordet.

På eftermiddagen var vi och shoppade. På Kupan hittade stortjejerna var sin klänning, och eftersom det är så otroligt billigt och man skänker en slant till behövande är det alltid roligt att handla där.

På vägen hem via apotek och andra affärer får Fríða nog och börjar slänga sig mot golvet. Mamma håller förstås i mot för att hon inte skall slå sig. Men vad händer då! Jo armleden hoppar ur läge.
Alltså! fredag eftermiddag och precis vid stängning klämmer vi oss in på BVC. Läkaren som är på väg hem tittar och förklarar att detta är en pigluxation, vanlig åkomma hos vissa barn. Men han vågar inte dra rätt utan skickar oss till Östras barnakut! Jag få lämna av stortjejerna på passning av killarna hemma och åka in till stora stan. På akuten får lillan en supp av stor stark modell och när den börjar verka och leklusten blir för stor så försöker hon greppa med sin onda arm. Och rätt som det är så har den hoppat i led.
Nu har detta hänt några gånger och jag har fått bra instruktioner om hur man drar leden rätt. Så nästa gång stannar vi hemma och fixar det där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar