onsdag 23 juni 2010

Färöarna

Vi placerar oss på vår vanliga plats i cafeterian, nära lekrummet och med ok internät access. Tjejerna leker och Atli hittar en kompis som talar både svenska och isländska. Kompisen bor på Akureyri! Det blir ansiktsmålning och barnen får en liten godisbit om de målar en teckning.

Fríða tar tillfället i akt och rymmer från däck 5 till däck 8. Det tar bara ett ögonblick. Som tur är hittar ”Clownen” henne uppe i Skybar och bär trots en del protester ner henne.






Dagen går trots allt ganska fort och vi anländer till Färöarna vid fyratiden. Öarna som ser ut som grönsvarta legoklossar utslängda mitt i Atlanten.

Lossning och lastning går fort. Vi får tyvärr inte gå i land. Redan efter en och en halv timme är vi på väg ut mellan öarna igen. Kaptenen verkar ha bestämt sig för att visa det allra vackraste de har. Han följer öarnas konturer och vi glider sakta förbi otroliga naturformationer, grottor och klippor som sticker rakt upp ur havet. Kamerorna går för fullt uppe på soldäck.


Kvällen kommer fort och eftersom vi vet att vi ska upp tidigt och lämna hytten så går vi och lägger oss.
På bildäck under oss har någon missat att stänga av bilalarmet. Varje gång båten lyfter sig lite extra i en våg så börjar det tjuta. Men vi somnar i allafall emellanåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar