måndag 4 juli 2011

Egypten, Hurghada, Makadi bay...


Det är varmt!
Jag kliver upp kvart i fyra på morgonen. Snabb dusch och sen väcker jag resten av gänget hemma.
Efter en snabb frukost drar vi ut till flyplatsen.
Checkar in och får sex platser på rad 17, dvs alla + 5C Där får pappa sitta. Flygresan går väldigt bra och känns inte alls som fem timmar. Vi landar mjuk i Hurghadas ökenhetta vid 13.00 tiden.
Så blir det mer vänta, först för att komma ur planet, sen för passkön. Där kommer en man med en skylt med Heimir Snorrason, vi får betala visum för EN person men har fått hela sju visum i våra pass. Kanske var det enda fördelen med att behöva boka två resor…
Bussen är färggrann i gult och grönt på insidan. Vi ombedes att spänna bältena på de platser det finns vilket inte verkar vara många. Chaffören kör på egyptiskt vis ryckigt och fort genom öknen till Makadi Bay.
Makadi är en stad omgärdad av en mur. Det är bara turister som bor där. På hotellet får vi rumsnummer och anvisningar om att märka bagaget med detsamma,6102 är vårt stora rum. Det mindre kollar vi in i men kommer inte att vistas i. Efter ett tag förstår man varför bagaget skulle flyttas av personalen till rummen. Det vaskas extrapengar i form av dricks. Vi får se till att växla till mindre och till egyptiska pund. Det gäller att hålla sig väl med personalen. Så fort vi loggar in på rummet ringer det i telefonen. Vår rumsbetjänt undrar om allt är som vi önskar och hälsar oss välkomna.
Rummet är stort, tre rum och köksdel. Ett master bedroom och ett annat sovrum. I det tredjes sittdel är det bäddat för två till. Högt i tak är det också och svalt.
Vi lunchar vi poolen och dressar ur resdammet och tar ett dopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar