måndag 11 juli 2011

Hemresedag.



Dagen för hemresa. Det känns både bra och sorgligt. Tiden har gått så fort. Men visst ska det bli skönt att få komma hem till egen säng och Snorri och Mína.
Vi går upp lite tidigare för att hinna lite poolbad efter frukosten. Bussen lämnar hotellet vid 11:00 och en halvtimme innan måste allt vara packat för att hämtas av rumsbetjäningen.



Ja, här får man inte bära något en millimeter själv.




Vi hämtar passen i receptionen och loggar ut. En sista kall och god drick och sen får vi åka den gulgröna bussen tillbaka till flygplatsen. Där får vi återigen fylla i blanketter för visumet. De vill veta att vi verkligen lämnar landet. Passnummer, Namn, födelseorter, födelsedatum och nationaliteter och så förstås vår långa adress hemma. Sen är det kontroller och mer stämplar. Sista utpassagen tror vi att vi måste lämna våra stora vattenflaskor. Men nix, eftersom vi är en så barnrik familj så går det bra att ta med sig!



Vi shoppar två rör med Pringles för att hålla den värsta hungern borta, de kostar 40 kr st! Sen ska vi boarda. Men det kallas till boarding men ingen boarding sker. Folk står i kö men vi sitter och har trevligt med en svensk familj vi träffade på hotellet. Så äntligen 30 minuter försenade får vi lyfta från sanden. Det är tur att vi har beställt mat till flygningen. Det tar ju en del tid att småplocka med förpackningarna och hälla i brickborden så att inte för mycket läcker ut. Flygningen tar nästan fem timmar. I slutet är det rejält gnäll om vem som skall ha vad, DSI, Ipad , telefon , I-Phonen. Mamma och kidsen har hamnat på rad 9, pappa sitter i lugnt läge på rad 27! Så är det att flyga med sju.
Så tar vi äntligen mark på Landvetter. Vi kommer snabbt i land och till passkontrollen. Där hamnar vi förstå sist. Kontrollanten tittar på oss och passen och konstaterar att vi är en barnrik familj. Japp säjer jag, pappa kommer snart, han fick inte sitta med oss för vi är för många.
Så när Heimir kommer till passkontrollen så konstaterar de direkt, ”Här har vi pappan”!
Goe brorsan har ställt upp och passat på vår bil. Den levererar han precis utanför ”svängdörrarna” Bara att kliva in och köra hemåt, Tack älskade brorsa!


I listen till höger finns fler bilder i ett bildspel. Det går att klicka för större bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar