torsdag 1 juli 2010

En händelserik dag

Efter ytterliggare ett bad på den nya badanläggningen i Blöndos åker vi vidare söderut. Bara en efter knapp timmes körning stannar vi igen hos Heimirs kusin Inga Sóley. Vi blir förstås bjudna på kaffe och isländskt kaffebröd till. Heiðar en annan av Heimirs kusiner är också där.
Stina, Jón Geir och Inga Sóleys man och några till är ute och hämtar hästar. På vägen till bilen för att fortsätta färden så passar vi på att titta på hästarna när de kommer hem. Men då är olyckan framme och en av hästarna springer över ett vägraster som har dolt sig i gräset bredvid vägen. Häststackarn fastnar med båda bakbenen och välter. Vi får hålla honom nere. Men alla försök att få loss honom är framgångslösa.

Till sist så tas förlängningssladd och vinkelslip fram och när vinkelen nästan nått igenom gallret kommer hästen loss. Han är alldeles medtagen och ligger still en stund på marken innan han reser sig.



Benen verkar ha klarat sig vilket är otroligt med tanke på hur han fastnade. Men på insidan av låret har den hästen fått ett grovt skärsår. Djurläkaren kommer snabbt och det sys och sprutas penicillin. Hästen är otroligt lugn trots att den är lite relativt otam.

Det regnar i Staðarskáli och när vi kommer dit är klockan redan halv tio. Vi har ingen längtan av att bo i tält så vi ringer runt och får till slut tag på ett gästhem som har några lösa sängar. Klockan är runt midnatt när vi anländer till Moar. Det är väldigt fint och sängarna mjuka och sköna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar