lördag 24 juli 2010

Danmark och ny båt

Konstigt att vakna när man inte vet hur det ser ut ute. Men klockan är snart 11 enl isl tid och 12 färöisk tid. I Danmark är klockan redan 13. Vi äter frukost i hytten och intar en plats framför lekhörnan.
Nere på bildäck är det trångt! Eftersom vi har skjutdörrar där bak kan vi tränga in ungarna. Men vi vuxna kommer inte in i bilen förrän grannbilen har kört iväg. Vi ser många varianter för att ta sig till och in i sina bilar. Det är många som klättrar in genom fönstrena.

Båten landar i Danmark kl 14:00 lokal tid. Resan mot Sverige går vidare genom Danmark på de „mjuka“ asfalterade vägarna. Vi har bokat Stena Carissma som går 20:30 och har därför gott om tid. När vi kommer fram till Frederikshamn så strosar vi runt på den stängda shoppinggatan vi äter lite och tar bilen som nu har grovt gnisslande frambromsar till Palmstranden för en promenad vi havet som tidsfördriv. Stranden är verkligen full av palmer. Det känns som att vara i Grekland!







När vi sen kommit ombord på snabbfärjan så står vårt förbokade bord redan dukat. Räkor i trängsel till mamma och Böff till pappa. Till barnen är det fritt med köttbullar och mos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar