lördag 17 juli 2010

Vi åker till Siglufjöður

Klockan hinner börja bli tre innan vi kommer iväg. Det blir en snabbstopp på Bonus för att bunkra med mat. På Island är det inte självklart att det finns öppna affärer överallt och framför allt är de små shopparna väldigt dyra.
Det tar knappt två timmar till Siglufjörður. Tunneln som skall gå mellan Ólafsfjörður och Siglufjörður öppnar först i början av oktober. Den kommer korta ressträckan med nästan en timme, 50 minuter i allafall. Láheden, den vägen vi måste ta är lika dålig väg som alltid, en bergbana av grus med hålor. Som extra krydda är det ofta dimmigt. Men dalen är otroligt vacker och man åker ner i ett Jurassic Park liknande landskap.
Det är skönt att vara framme. Mycket har hänt i huset. De pråliga färgerna från förra ägaren är borta och i stället är det målat i milda beiga färger. Det sviktande golvet är uppbrutet och i stället ligger orginalplankorna fina och ljusa. I huset bor numera en hoper katter av märket Main coone. Giganstiska varelser men väldigt lugna och keliga. Hektor är hund i hemmet sen en vecka och är av rasen kinesisk nakenhund fast med päls. Han tar förstapris i snällhet och tillgivenhet. Rósa bakar våfflor och det smakar gott efter resan. Atli är glad och pratar en massa isländska. Han hade fått dricka obegränsat med kokomjólk (liknande svenska Pucko) och ätit tosties med krossade chips, ost och skinka. En toppenrätt enligt honom.
Vi skickar barnen att köpa lördagsgodis. På Island säljs allt lösgosdis till halva priset, bara på lördagar för att styra ätandet till en dag. Bra ide tycker jag. I fel ordning dvs efter godiset grillar vi. Klockarn hinner bli tre innan alla har krypit till kojs.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar